Dream


mcm ni member?

Sunday, 13 October 2013 @ 00:42 | 0 Dreamer

assalamualaikum..
hmm..berdasarkn tajuk di atas aku nk story tntg mmber aku...
haha ...x kene mngena ngn tajuk di atas kn? sbnarnya ade kene mngena jgak dgn tajuk ni...
firstly ...aku intro kt korg tntg mmber aku jap..
ni lah mmber aku nmanya MUHAMMAD FARID AZIZAN ..(ntah btol ke x nmenya pon aku x pasti sgt )
yg mrupakan bhan aku untk entry kali nie...so,dye mrupakan pengawas d sekolah yg mmpunyai cita2 yg tinggi dan aku sering kalah ngn dye bila brdebat ngn dye nih...haha...tapi...............
dye slalu mintak tolong aku @ syera untk siapn kk @ kr dye..klau x tolong mcm ni lah ayat dye
"MCM NI MMBER?..x nk tolong mmbernya sndiri"
aku ngn syera pon trpaksa lah tolong dye dgn hati yg penuh keikhlasan (ikhlas lah sgt) hahah
hari2 ayat ni aku dgr pening kpala aku ....
hmmmm.....tapi kan dye mmng layak jadi ketua pon ...apasal?ye lah ..kerja dye asyik mngarah jewp bkn nk buat pon...(sedih!)
secondly....hari2 aku ketawa dgn syera melayan dye punya kerenahnya...ade jewp telatahnya...haha
thirdly ....masa pmr hari tuh paper kh ...dye pakai baju biasa mean baju bdak biasa...aku tgok dye lain gler dn kelakar gler..ye lah aku mne pernah nmpk dye pkai baju tuh ..aku slalu nmpk dye pkai baju pengawas jewp....dye mcm budak baru plak yg nk msuk skolah BMS ...haha
aku plak terus tegur dye
"hai...bdak baru ke?msuk skolah terus amik peksa pmr ?"
"ha'ah ...aku terus amik paper kh seni pembinaan kontrak besar tau ...berjuta2 "
"pergh....mnyirap jewp..abis paper sblom ni kau x amik lah?"
"itu aku x kesah ....yg aku kesah kh ni'
"ye lah ..dpt contract besar berjuta juta ..mne layan subject lain kn"..haha
inilah ayatnya ...contract besar berjuta2 lah kononnya..haha tapi aku respect lah juga...harap2 cita2 nya tercapai jua...
hmmm...klau dye dpt thu psal ni yg aku update tntg dye ...masaklah aku jawabnya..haha
mengamuk dye ...haha harap2 dye x tau pasal nih..hehe
*note: farid, sorrylah aku bhankn kau untk update blog nih peace yaw *
wink2 :)


selamat hari raya

Thursday, 8 August 2013 @ 06:35 | 0 Dreamer

assalamualaikum semua...
hari nih hari raya aidilfitri ...wahh..tapi malang nya mood aku x baik lah ..asyik sensitive jewp ap makcik ckp tntg aku...ish...aku pon x tau ..dan seperti biasa aku msih dpinggirkn lagi skali..sabar je lah ....msa otw nk balik rumah aku ...seriously mood aku mmng x baik gler ...asyik nk nangis jewp...sdeyh weyh..
aku x tau lah knp aku asyik dpnggirkn dkutukan ish.mcm2 lah ...tapi aku sgt2 jeles kt adek aku..
ye lah adek aku dsygi oleh makcik2 aku...aku pon x fhamlah x kn lah dsbbkn baju raya aku makcik aku kutuk aku ...biarlah aku nya imej mcm tuh pakai jubah pkai tudung sarung ...x slah kn??janji aku selesa dgn imej aku...dah lah mse before raya adek sdara aku kutuk aku ...kata aku mcm bibik...biarlah itu imej aku itu pakaian aku itu yg aku selesa so what??janji aku tutup aurat kn?? ish...aku malas lah nk layan org mcm tuh ...buat sakit hati jewp..so untuk mngelakkn perbalahan aku diam dn aku brsabar jewp...lame2 diam lah org tuh kn?? selamat hari raya guyss

                                           selamat hari raya aidilfitri mohon ampun maaf dari saya
                                                           NUR AMIRAH AIDA 

corn flakes??

Sunday, 4 August 2013 @ 21:20 | 0 Dreamer

assalamualaikum w.b.t
 bngun dri tdur jewp..aku da buat kuih raya ...ala aku sbnarnya saje jewp nk buat kuih raya cbb nk release tension katakn ... aku buat kuih raya corn flakes madu ... hmm sdapnya !! (puji diri sndiri )
smua kata yg aku nih x pndai masak..actually aku pndai masak cma aku nih malas jewp nk pegi dapur...hehe
tapi tu lah aku reti masak kalau ad resepi ...hehe tapi kuih ni x gna resepi tau..haha.., CORN FLAKES MADU?? smua org pndai buat ...bdak tadika pon pndai buat kn??apatah lagi aku..?? haha
hmm..hari ni aku x sahur tau...cbb trlanjak tdor nsib baik waktu subuh mak aku kjutkan ...ye lah mne x nya smlam pegi uptown x ingt dunia balik pkul 1 pagi...pergh ..first time aku buat cm nih ...haha...
da lah mak aku msak lauk sahur sdap gler daging masak kicap....hmmm..sdapnya!!! haha...
mse aku buat kuih nih ..aku termakan ...nsib baik sikit jewp aku mkn klu x??x thu lah jdi ap??
hehe





sedih!!

@ 01:29 | 0 Dreamer

assalamualaikum...
trial da lpas tapi soalan dia mmng maut giler thap gaban terutamanya soalan  math...
mmng aku x bley jwb lah aku mse trial so trpksa lah aku buat keje jenayah tapi tu pon xbley
jwb agy....weyh!!! aku da brusaha da aku da brdoa da tapi knp msih sama jewp....ke doa aku x sampai ke usaha aku x ckup??? sdih aku ....aku x tau result trial aku ni dpat bape??sedihnya!!!
aku da x tau nk buat mcm mne ??? maybe aku kne usaha lbih agy kowt ....tapi mcm mne??
aku nk dpat 9A jgak...hurm... x pe lah mybe ade hikmah dsebaliknya kowt...
feeling sad :(

luahan hati

Friday, 26 April 2013 @ 03:12 | 0 Dreamer

assalamualaikum..

x salah kn hari ni aku nk luahkn ap yg terbuku dlm hati aku slama nie..
ok..aku cter sgala galanya ok..
aku bkan ap..aku rse mcm sakit hati sgt2 ....aku nk lupakan semua knangan pahit tuh dn aku nk maafkn smua org .....tapi aku x dpt nk lupakan dn x dpt nk maafkn smua org ...klu nk maafkn org kne ikhlas kn??x bley ungkit kn ...tapi aku ....sntiasa ingt peristiwa pahit tuh....sakit sgt2....cma aku x tau nk luahkan kt sape ..so aku trpaksa luahkn kt blog nih...
aku x tau lah ....knp stiap kali aku jumpa org tuh ..aku msti tringt kisah lama ...aku rse mcm benci sgt kt org tuh....tpi aku x nk ad musuh dlm hidup aku ...kalu bley aku nk sgt maafkn org tuh..ternyata kisah lama sntiasa bermain di fikiran aku...klau aku nk cter ap da jdi pada kisah silam aku ...mmng sdih lah aku ckp...
cbb tuh aku nk sgt2 kluar dari skolah tuh dn pndah skolah lain klu bley aku nk skolah jauh2 ...
aku x nk jmpa dyorg lagi....aku nk pindah juga...!!! walau ap pon trjadi aku akn ttap akn pindah juga....
aku sgt kejar cita2 yg satu nih iaitu peguam syari'ah....cita2 nie lah yg mmbuatku smangat stiap kali aku jatuh...
k lah tuh jewp aku nk cter ....
wssalam

cikgu k-pop versi HYUN A

Sunday, 16 December 2012 @ 00:16 | 0 Dreamer

assalamualaikum...
hello my readers
ary nie aku nk cter psal ckg k-pop kt scolah aku
walaupun da lme tpi aku nk cter gak kt korg sume...
hehe...tpi ni ckg pratical jewp....
ckg k-pop nie grang gler tau..klu x siap keje dye
alamatnya kne denda lah jwb nya ...hehe
nme ckg nie ..... CIKGU AISYAH (nme penuh dye aku x tau sgt )
hehe...tpi kn ktorg rndu sgt kt ckg k-pop nie ...
ye lah ckg k-pop nie guru pratical jewp...klu lah dye jdi guru ttap kt scolah aku
gler happy aku...ye lah mne nk jmpa ckg k-pop nie ..kt MALAYSIA!!
hehe...aku harap ckg k-pop nie x lpakn ank didik dye ... AMIN!!
k lah ...smpai cnie jer kowt tntg ckg k-pop nie ...hehe

                                                   same kn muka dye ngn hyun a...hehe
                                                      KAMI RINDU CKG K-POP


caterpillar!!

Saturday, 15 December 2012 @ 02:57 | 0 Dreamer

assalamualaikum!!!!! (jerit)
hehe...ary nie aku nk cter ckit psal bdx pkai tudung pink nie....
nme dye NUR SYAHIRAH BT JAMIL dn kt scolah dia dkenali sbgai kak yong
korg nk tau x ..knp bdx maycet nie dpt gelaran cm tuh?? cbb kt scolah dia pngawas yg sgt garang
klu aku x siap kn keje scolah aku ....dia nie lah yg slalu mrah aku...tpi sdikit pon aku x terase
cbb aku pham dye nk yg terbaik untuk aku ....dn klu bdx laki kacau dye ...abes lah amukan dye tlah brmula smpai bdx laki klas aku pon tkut ngn dye ....tpi dye sengaja jewp nk marah dyorg spaya nk bg pngajarn skit kt bdx laki tuh .....haha...tpi ktorg slalu main perang2 kt scolah ble ckg x ad ...best gila !!!
aku mmng sronok lah dpt brkwn ngn dia...hurmm...ap lgi ea nk cter psal bdx maycet nie ...
ha!! bdx maycet nie slalu cubit pipi aku...tpi mlang nya aku x dpt nk blas balek .... :(
tpi x ape satu ary nnty aku dpt blas jgak akhirnya kn??btol x bdx maycet ???hehe
korg nk tau x satu ary tuh bdx maycet nie call aku.....pergh...mmng happy gila lah....mse tuh cbb aku rndu gila gila gila kt dye ...* i miss u caterpillar *
tpi bdx maycet nie pndai tau ....da lah pndai pastu baik pulak tuh
smpai dye yg blikan alat tulis aku....aku rse segan gila nk terima pemberian dia ...

argh!!! knp lah cuti nie trlalu pnjg sgt ...rndu nk study ngn dia lah...
hurm...aku nk sgt call dia tpi kdid aku da abes ....hurm ....
tpi x pe satu ary nnty aku dpt call dia jgak kn??? btol x caterpillar??
hehe.... k lah aku nk stop kt snie je lah nnty klu aku ad cter aku cter k ....miss u caterpillar!!!!


haha....nie lah gmbr klas aku...sbnarnya rmai agy bdx klas aku tpi dyorg da cabut lari da ...hehe
           bdx maycet pkai bju warna pink ...dia lah pengawas yg pling GARANG !!!
                                                                     hehe




Older Post
Disclaimer




Follow me dear !! My name is Nur Amirah Aida :3
[ x ]

HomeAboutStuffThem

Footprints

Paste your cbox code here , maxsimum width 240 .

Credits


Template : Adam Zailani
Header : Aien Minhoo
Others : ΔΔΔΔ